نوح آموز
روشهاي جوان ماندن و سالم زيستن و عمر نوح آسا (قسمت دوم)
همه ميدانيم که عمر حضرت نوح(ع) بسيار طولاني و نزديک به هزار سال (950) بوده است. البته پدران او هم عمر طولاني داشتند مثلا حضرت آدم 930 سال در زمين زندگي کرد. پسر او شيث در 912 سالگي مرد، انوش (پسر شيث) در 905 سالگي از دنيا رفت و پسر او قينان تا 910 سالگي عمر کرد. يارد و متوشاح هم که از پدربزرگان نوح(ع) بودند بيش از 900 سال در زمين زيستند. حضرت نوح در سن 500 سالگي صاحب سه پسر به نامهاي سام، حام و يافث شد.
من فکر ميکنم نوح(ع) خواسته يا به احتمال قويتر ناخواسته، رژيم غذايي و روشهاي خاصي را اعمال کرده است چون خداوند هر کاري را از مسير طبيعي و معقول خودش انجام ميدهد. مثلا، به نظرم يکي از عادات غذايي نوح(ع) استفاده از غلات و سبزيجات، و گوشتهاي سالم بوده است که همين نکته خودش يکي از توصيههاي اصلي تغذيه پيشرفته امروزي محسوب ميشود. گواه اين مدعا هم کلامي است که خداوند به نوح(ع) ميفرمايد: «بارور و زياد شويد و زمين را پر سازيد. همه حيوانات و خزندگان زمين، پرندگان هوا و ماهيان دريا از شما خواهند ترسيد، زيرا همه آنها را زير سلطه شما قراردادهام و شما ميتوانيد علاوه بر غلات و سبزيجات، از گوشت آنها نيز براي خوراک استفاده کنيد».
اينطور شد که اسم اين سلسله از مقالات را «نوح آموز» گذاشتم و منظورم از آن آموزههايي است که احتمالا ذر زندگي حضرت نوح(ع) وجود داشته است زيرا او نزديک به هزار سال با قدرت، موفقيت و سلامت زيسته است. ان شاء ا... حضرت نوح(ع) از کار بنده خشنود شود و همه دوستان و دشمنانم و مرا دعا کند.
در قسمت اول نوح آموز به بعضي از فرضيههاي عملي براي افزايش طول عمر اشاره كرديم. البته فرضيههاي ديگري هم وجود دارد كه به وقتش سراغاش ميرويم. بياييد حالا يك سوال ديگر را مطرح كنيم اصلاً چرا انسان پير و فرسوده ميشود؟ چگونه جسم انسان آماده مرگ طبيعي ميشود؟ از راههاي مختلفي ميتوان به اين سوال جواب داد و براي پاسخ گويي به آن، فرضيهها يا حتي قوانين مختلفي را مبنا قرار داد. از تأثيرات ارتعاشي و جريان تقديري گرفته تا عوامل ژنتيكي، توافقات روحي، ويژگي زماني، ويژگيهاي نژادي و دهها فرضية ديگر. اما يكي از مسلمترين مباني جواب به اين پرسش، كه از حالت فرضيه گذشته و به يك اصل علمي و تجربي مبدل شده، موضوع تغذيه است.
طبق اين اصل (و فقط طبق اين اصل)، مهمترين روش حفظ و تجديد جواني و جلوگيري از پيري (كند كردن آن) و همچنين اساسيترين روش پيشگيري از بيماريها و افزايش مقاومت و توان دفاعي بدن، تغذيه ميباشد. براي اين منظور، دانش تغذيه در اولين قدم، آنتي اكسيدانها را توصيه (اكيد) ميكند.
اما آنتي اكسيدانها چه هستند؟
وقتي آهن در معرض هوا قرار ميگيرد چه اتفاقي برايش ميافتد؟ ميپوسد و اصطلاحاً زنگ ميزند. باورتان ميشود! بدن ما هم در مجاورت (دروني با) هوا چيزي شبيه به اكسيد شدن برايش اتفاق ميافتد. بدن انسان در برخورد با بعضي از ملكولهاي آزاد فرسوده شده و وضعيتي مشابه زنگ زدگي برايش بوجود ميآيد. اين ملكولهاي مخرب همان راديكالهاي آزاد هستند كه محصول ضايعات كاري سلولهاي بدن هستند. راديكالهاي آزاد يا به عبارتي عوامل اكسيداسيون بدن، در برخورد با سلولهاي سالم، اخلال گري كرده و دست به تخريب ميزنند و در نتيجه مانع از فعاليت طبيعي اجزاء بدن ميشوند. پيامد اين تخريب و اخلال گري چيست؟ فرسوده شدن بدن يا آنچه ما به آن پيري ميگوييم. تضعيف سيستم دفاعي و مقاومت بدن و بنابراين افزايش آسيب پذيري در برابر انواع بيماريها. از دست دادن شور و نشاط و به اصطلاح حال وهواي جواني. علاوه بر اين احتمالا يكي از تاثيرات مستقيم راديكالهاي آزاد، ايجاد نوعي از اختلالات سلولي است كه ميتواند به سرطان منجر شود.
راههاي مختلفي براي برخورد با راديكالهاي آزاد (كه آزادي ايشان به اسارت و مرگ انسان منجر ميشود) توصيه شده است. اما ظاهراً معتبرترين راه عملي مقابله با اين عوامل تخريب كننده جسم استفاده از مواد غذايي حاوي آنتي اكسيدان، دشمنان راديكال آزاد يا به قولي راديكال خواران، است. آنتي اكسيدانها قادرند اكسيژن را كه از سوخت و ساز سلولها به جا ميماند خنثي كنند و به اين ترتيب از تخريب سلولها و بروز اختلالات سلولي جلوگيري نمايند.
اما آنتي اكسيدانها و به عبارتي غذاهاي جواني كه بر ضد انواع بيماريها و در نتيجه پيري و فرسودگي عمل ميكنند، در كدام مواد غذايي وجود دارند؟
براي پاسخ به اين سوال كتابهاي زيادي نوشته شده و
تاكنون تحقيقات دامنه داري صورت گرفته و كماكان نيز اين تحقيقات در حال انجام است. هر از چند گاهي در اخبار علمي ميشنويم كه دانشمندان متوجه شدهاند فلان ماده حاوي آنتي اكسيدان است يا دارويي با تركيب چند آنتي اكسيدان به بازار آمده.اما به طور خلاصه ميتوان گفت كه اغلب سبزيها و ميوهها حاوي مواد آنتي اكسيدان هستند. در اين ميان، غالباً آنهايي كه معروفتر اند، حاوي مقادير بيشتري از اين عناصر حياتي هستند.. موادي كه با اكسيد شدن مقابله ميكنند فراوانند اما از مهمترين عناصر آنتي اكسيدان ميتوان به اسيد پانتوتنيك (ويتامين P)، كوآنزيم Q10، ويتامين A (در حالت بتاكاروتن)، ويتامين D و C و سلينوم اشاره كرد...
خوب برگرديم به تحليل زندگي نوح(ع) و پدران او.
در فرماني كه خداوند به نوح(ع) ميدهد اين موضوع را صريحاً به او ميفرمايد كه آنها بايد از انواع روئيدنيها (مانند غلات و سبزيجات) استفاده كنند. خداوندي كه خداي پدران نوح و آدم(ع) هم بوده است به احتمال بسيار قوي چنين توصيهاي را هم به آدم(ع) و فرزندان او داشته است… به همين دليل عمر نوح و پدران او بسيار طولاني بوده است اما در نسلهاي بعدي...
اين به معناي اشباع شدن بدن از عوامل آنتي اكسيدان است. نتيجه اين تغذيه علاوه بر كند شدن روند پيري و فرسودگي در نوح و فرزندانش، افزايش مقاومت و قدرت دفاعي بدن آنها در برابر انواع بيماريها، ميكربها و ويروسها بوده است. مخصوصاً عوامل بسيار كشندهايي مانند قند و چربي خون، انواع سرطان و بيماريهاي قلبي كه عامل بسياري از مرگ و ميرهاي طبيعي در دنياي فعلي است.
سرطان و بيماريهاي قلبي را كه ميشناسيد. وقتي رشد و تكثير ناگهاني و غير طبيعي سلولهاي بدن كه به دزديدن و مصرف كردن غذاي سلولهاي مجاور منجر ميشود، اتفاق بيفتد، شخص دچار سرطان شده است. ممكن است سلولهاي سرطاني پاره شوند و توليد زخم نمايند يا اينكه از طريق خون و كانالهاي لنف به ديگر قسمتهاي بدن گسترش يابند...
مهمترين عامل بيماريهاي قبلي هم انسداد عروق است كه اصليترين عامل آن تجمع و رسوب كلسترول ميباشد.
سبزيها، غلات و ميوهها علاوه بر آنتي اكسيدانها داراي مواد ديگري هم هستند كه به صورت مضاعفي بر عليه كليه بيماريهاي مختلف عمل كرده، سيستم هورموني و عصبي بدن را در تعادل و هماهنگي كامل قرار داده و موجب سم زدايي از بدن ميشوند.
علاوه بر تأثير كلي و عمومي سبزيها و ميوهها،
بعضي از مواد غذايي خاص وجود دارند كه بصورت ويژهايي بر عليه انواع بيماريها و عوامل مرگبار عمل ميكنند. مثلاً تعدادي از روئيدنيها تأثير مستقيمي بر باز شدن عروق و جلوگيري از بيماريهاي قلبي دارد؛ ماهي كه در دستور غذايي خداوند به نوح(ع) هم آمده و همچنين پرندگان از بهترين نوع گوشت محسوب ميشوند كه علاوه بر گوشت سفيد بودن (كه بر خلاف گوشت قرمز سرشار از كلسترول، داراي كلسترول مخرب قابل توجهي نيست) حاوي دهها عنصر و ماده حياتي ميباشند كه از طريق تغذيه وحشي و طبيعي به بدن آنها وارد شده. يا ماهي كه روغن آن داراي امگا 3 ميباشد و امگا 3 ميتواند مانعي جدي در برابر سكتههاي قلبي باشد.1
بنابراين تا اينجا نتيجه ميگيريم كه:
نوح(ع) و پدران او با توجه به رژيم «سبزي، غلات، ميوه و گوشت آبزيان و پرندگان» از انواع آنتي اكسيدانها، انواع ويتامينها و مواد معدني، پروتئينها و اسيد آمينههاي فوق العاده و انواعي از مواد حياتي ديگر كه موجب طول عمر، سلامتي و تجديد جواني است استفاده كردهاند و بنابراين علاوه بر بيمه شدن در برابر بيماريها و عوامل مرگبار مختلف، فرآيند پير شدن و فرسودگي را به شدت كند كرده و بلكه به تأخير ميانداختند.
پِريا (شباب حسامي)
1. روغن ماهي اكنون يكي از مكملهاي غذايي مهم بر عليه حملههاي قلبي محسوب ميشود.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر
ایلیا ،ایلیا رام الله ، ایلیا میم ، پیمان فتاحی ،جمعیت ال یاسین، الیاس رام الله ،فتاحی، ال یاسین ،استاد ایلیا ،ضد فرقه ، ایلیا میم رام الله، رام الله